imfe.jpg
  English
.
.
.

| Надрукувати |
Обласний семінар для викладачів в м. Полтава

 

23 січня 2017 р. у Полтавському музичному училищі ім. М. В Лисенка відбувся обласний семінар для викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) на тему: «Народнопісенна творчість на Полтавщині» з презентацією книги провідного наукового співробітника відділу музикознавства та етномузикології Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, доктора мистецтвознавства Л. О. Єфремової «Народні пісні Полтавщини» із серії «З колекцій збирачів фольклору» (2016).

Семінар проведено Управлінням культури Полтавської державної адміністрації, Обласним методичним кабінетом навчальних закладів мистецтва та культури з метою глибшого опанування фахівцями народної творчості та музичного народного мистецтва краю, виховання у підростаючого покоління та молоді любові до українського пісенного фольклору, опанування місцевих особливостей народної пісні.

У заході взяли участь 133 викладачі із 34 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, викладачі музичного училища та Полтавського педінституту: М. М. Демченко (директор Полтавського музичного училища), Л. В. Богодиста (директор Обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури), С. М. Кіт (викладач української музичної літератури та фольклору), Л. О. Єфремова (доктор мистецтвознавства, провідний науковий співробітник ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України).

У своїй доповіді Л. О. Єфремова розповіла про роботу Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України, зокрема відділу Архівних наукових фондів рукописів та фонозаписів та про створення нею «Частотного каталогу українського пісенного фольклору». Також авторка представила нову збірку із серії «З колекцій збирачів фольклору» - «Народні пісні Полтавщини» та охарактеризувала особливості народнопісенної творчості Полтавщини.

Обласна адміністрація та керівництво музичного училища високо оцінили збірку та подякували авторці за ґрунтовне видання пісенного фольклору краю. Учасники семінару мали змогу отримати збірку для використання у практичній роботі.

 


Виступ провідного наукового співробітника відділу музикознавства та етномузикології ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, доктора мистецтвознавства Людмили Олександрівни Єфремової

 

Вручення Подяки від Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації