imfe.jpg
  English
.
.
.

| Надрукувати |

   21 травня у виставкових залах Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука відбулося відкриття персональної посмертної виставки гобеленів Народного художника України Людмили Євгенівни Жоголь (1930–2015) – видатної майстрині з художнього текстилю, що пішла з життя більше місяця тому.

   Протягом багатьох років вона була незмінним викладачем в КДІДПМД ім. М. Бойчука, її поважали студенти та колеги, цінувало керівництво. На виставку гобеленів Л. Жоголь прийшли рідні та друзі майстрині, студенти, викладачі та поціновувачі мистецтва, щоб вшанувати її світлу пам’ять. У відкритті виставки взяли також участь співробітники відділу декоративно-прикладного мистецтва ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України – завідувач відділу, доктор мистецтвознавства Т. Кара-Васильєва та науковий співробітник З. Чегусова, які виступили на відкритті виставки із пам’ятним словом про життя та творчість Л. Жоголь.
 
 Фотографія та книги про творчість Л. Жоголь.
 
Виступ на відкритті виставки наукового співробітника відділу декоративно-прикладного мистецтва ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, відомого мистецтвознавця, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Зої Анатоліївни Чегусової.
 
Експонати виставки гобеленів Народного художника України Людмили Євгенівни Жоголь.